Comunicat de presăMARSUL PENTRU VIATA, LA A IV-A EDITIE NATIONALA

Moto: Sa fim o voce pentru cei fara glas!


         Scopul actiunii este afirmarea dreptului la viata pentru toate fiintele umane, incepand cu momentul conceptiei si, totodata, sustinerea familiei traditionale, temelia unei societati solide, sanatoase si prospere.
Contextul demografic la ora actuala, prin care populatia tarii pierde, anual, sute de mii de locuitori este alarmant si ar trebui sa dea oricarui cetatean al Romaniei de gandit. Ar trebui sa-l preocupe in mod serios genocidul avortului, aceasta hemoragie dureroasa a natiunii noastre, atunci cand merge la urne sa voteze  sau cand decide sa nu se implice deloc.
Marsul pentru Viata are loc, si in acest an, simultan in mai multe orase din Romania, pana la data de 1 martie fiind confirmata derularea acestuia in 25 orase. Aceasta demonstreaza ca inca exista resurse umane sanatoase si datatoare de speranta in tara noastra, care nu pot sa accepte legea nedreapta prin care se ingaduie si se incurajeaza uciderea pruncilor nenascuti, fertilizarea in vitro si dispunerea libertina asupra vietii pe cale sa se nasca.

Manifest

Organizatorii si participantii la Marsul pentru Viata doresc sa atraga atentia societatii si guvernantilor asupra urmatoarelor puncte:
-        Prioritatea nevoii de aparare a vietii, inviolabilitatea dreptului primordial la viata al fiecarei fiinte umane concepute
-        Necesitatea ca aceste principii sa se reflecte in formularea si promulgarea legilor tarii
-        Vigilenta fata de orice tentativa care cauta uciderea vietii umane inocente, care cauta sa minimalizeze sau sa instrumentalizeze importanta si demnitatea vietii nenascute
-        Familia formata dintr-un barbat si o femeie si copiii acestora are nevoie sa fie protejata, ocrotitasi spijinita activ pe toate planurile
-        Nevoia urgenta a unui electorat responsabil care sa urmareasca criteriul respectarii sfinteniei vietii si a familiei in agenda candidatilor politici
-        Chemam la actiune pe toti oamenii de buna-credinta, crestini de diverse confesiuni, comunitati si organizatii din aceastatara pentru a lua atitudine constant si in mod sustinut in favoarea respectului fata de viata nenascutasi fata de familia crestina, asa cum a fost ea conceputa de insusi Dumnezeu.

Noi, cetatenii pro-vita ai Romaniei, cerem in mod imperios si ca o datorie fundamentala, ca aceste cerinte sa fie incluse in agenda politica a candidatilor si in dezbaterile electoratului.

Atragem atentia autoritatilor tarii ca ignorarea nevoii de protectie a vietii umane nenascute si de sprijinire a familiei va duce in mod inevitabil la o prabusire demografica si morala fara precedent.