luni, 31 martie 2014

Reportaj: Marşul pentru Viaţă 2014 în oraşele ţării

Printre orașele în care a fost organizat "Marșul pentru viață" se numără Alba Iulia, Arad, Bacău, București, Buzău, Cluj, Deva, Fălticeni, Galați, Giurgiu, Iași, Satu Mare, Suceava, Tg. Jiu, Tg. Mureș, Târgoviște, Tulcea.

ALBA IULIA
Aproximativ 200 de tineri, părinți, dar și copii au participat sâmbătă la “Marșul pentru viață” în Alba Iulia. „Un copil este un dar de la Dumnezeu, nu o alegere”, „Doctore spune-i mamei să mă nască!”, „Mamă îți mulțumesc că exist!”, „Să fim o voce pentru cei fără glas” sunt doar câteva dintre mesajele pe care participanții albaiulieni au vrut să le transmită oamenilor.


ARAD
Conform www.aradon.ro peste 300 de participanți, de toate vârstele, s-au prezentat sâmbătă la manifestatia împotriva avortului organizată de Asociaţiile „Ieromonah Arsenie Boca” şi „Brâncoveanu”, ambele dinArad.

BACĂU

Sâmbătă dimineața, cu începere de la ora 11, Parohia Catolică Sfântul Nicolae, împreună cu Decanatul din Bacău, a organizat o nouă ediție a ‘Marșului pentru viață’ la care au participat peste 2000 de băcăuani conform www.ziaruldebacau.ro. „Suntem pentru viață. Avem și noi speranța că poate într-o zi iubirea va învinge, moarte nu va fi. Credem în noi, credem în voi; hai acum cântați cu noi!“ au scandat tinerii, alături de numeroasele familii cu copii, unii în scaun cu rotile. La întrebarea unei jurnaliste dacă ar face avort, o tânără a răspuns prompt: „Nu, niciodată!.“  Au răspuns pozitiv invitațiilor de a participa la această manifestare de amploare și autoritățile locale, județene, politicieni. Au fost prezenți, printre alții, primarul Bacăului – Romeo Stavarache, Mihai Sustac – viceprimar, președintele Consiliului Județean – Dragos Benea, Ionel Palar, Dan Sova, Cosmin Necula – deputați.

BUCUREŞTI

Aproximativ o mie de persoane au mărşăluit din Piaţa Unirii până în Parcul Tineretului dinCapitală, la evenimentul organizat pentru a susţine adopţia, ca soluţie pentru ocrotirea copiilor născuţi de mame aflate în dificultate, citează Mediafax. 

BUZĂU
La Buzău Marșul pentru viață a reunit sute de oameni, in frunte cu preotii de la parohiile buzoiene, în Parcul Crâng, la bisericuţa „Sfânta Muceniţă Filofteia“. Alegerea acestei locaţii nu a fost una întâmplătoare, deoarece Sfânta Filofteia, care a trecut la cele veşnice pe când avea doar 12 ani, este considerată ocrotitoarea copiilor şi a tinerilor. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, împreună cu Fundaţia pentru copii „Sfântul Sava“, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău şi cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău. 

CLUJ NAPOCA
Organizaţiile din Cluj-Napoca care au militat pentru apărarea vieţii în 22 martie 2014 sunt Clinica Pro Vita, Life Fm, Life Nations, cărora li s-au alăturat asociaţiile de tineri, ASTRU din Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică şi ASCOR din cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Cei 1.500 de participanţi s-au adunat în Piaţa Unirii ascultând cuvântul, rugăciunea şi binecuvântarea, IPS Andrei Andreicuţ, Arhiepiscop şi Mitropolit al BOR, însoţit de PS Vasile Someşeanul, Episcop vicar BOR. Cuvântul de încheiere şi binecuvântarea la pornirea în marşul prin oraş i-a revenit PS Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. Acţiunea a fost un moment de comuniune între Biserici, între organizaţii religioase sau nu, dar unite de convingerea fermă că viaţa trebuie apărată. 

DEVA
La Deva,evenimentul a fost organizat de Asociaţia „Genesis Life” în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română şi Biserica Baptistă „Sfânta Treime”. Au participat în jur de 150 de persoane  printre care şi reprezentanţi ai Centrului Mama din Deva, ai Bisericii maghiare, ai Inspectoratului Şcolar, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, ai Societăţii Naţionale de Cruce Roşie. FĂLTICENI
Vineri, 21 martie, în jurul orei 13, câteva sute de elevi de la şcolile şi colegiile dinFălticeni au participat la “marşul pentru viaţă 2014″, eveniment organizat la Fălticeni de Asociaţia Bucovina Profundă şi Asociaţia Fălticeni Cultural.GALAŢI
Cu ajutorul lui Dumnezeu “Marșul pentru Viață” desfășurat în Galați, sâmbătă 22 martie 2014, s-a finalizat cu succes. Pe o zi frumoasă de primăvară, tineri, copii, părinți, mămici și bebeluși, au luat parte cu bucurie la acest marș, care readuce aminte că Dumnezeu oferă viața omului încă de la concepție și embrionul este persoană în toată plinătatea ei. 


GIURGIU
Sâmbătă, 22 martie, începând cu orele 16.00, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, la Biserica Buna Vestire din mun. Giurgiu a avut loc evenimentul ,,Marșul pentru Viață 2014. Adopția – o alegere nobilă”, organizat de Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români, filiala Giurgiu. IAŞI
În Iaşi 23 martie 2014 a adunat în faţa palatului culturii „participanţii au format o inimă din lumănări în amintirea copiilor avortaţi de-a lungul timpului în Romania. Sfătuiesc pe toţi tinerii să dea naştere la copii, să nu facă avort,” a spus un ieșean.„Ştim că în România nu există o cultură a adopţiei şi încercăm, cumva, să sensibilizăm lumea. Adopţia este o soluţie cam greoaie în momentul de faţă,” a spus Dragoş Brânză, reprezentant al organizatorilor. În 2013 au fost deschise doar aproximativ 2500 de proceduri de adopţie, în condiţiile în care sunt 60.000 de copii abandonaţi. 

 SATU MARE

La Satu Mare am putut citi „Mamă, îţi mulţumesc că exist!”, „Noi suntem generaţia pentru viaţă” sau „Adevăraţii doctori NU ucid copii!”, doar câteva dintre sloganurile înscrise pe pancartele celor care au participat în 22 martie la „Marşul pentru Viaţă”. Acţiunea iniţiată de Asociaţia „Pro Vita pentru născuţi şi nenăscuţi”, respectiv de Asociaţia „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” din Satu Mare a ajuns în acest an la cea de-a IV-a ediţie. 

SLATINA

Aproximativ 300 de tineri, părinți, dar și copii au participat duminica 23 martie 2014, ora 15,00  la “Marșul pentru viață” în Slatina, judetul Olt. „Un copil este un dar de la Dumnezeu, nu o alegere”, “Zambeste mama ta a ales sa traiesti”,”Avortul ucide”,” Mama lasa-ma sa ma nasc” „Doctore spune-i mamei să mă nască!”, „Mamă îți mulțumesc că exist!”, „Săfim o voce pentru cei fără glas” sunt doar câteva dintre mesajele pe care participanții slatinenii au vrut să le transmită oamenilor.
La ora 17,00 a avut loc Conferinta Duhovniceasca ”Familia Crestina de azi” sustinuta de Pr. NicolaeTanase –Valea Plopului.
Sambata 22 martie similar s-a desfasura Marsul pentru viata si in orasele: Corabia, Draganesti, Caracal si Bals
Evenimentul a fost organizat: Episcopia Slatinei si Romanatilor, ASCOR Slatina. Asociatia Prietenii omului – umanism, cultura, ISJ Olt.

Site: PRIETENII OMULUI – UMANISM,CULTURA -FACEBOOK

SUCEAVA
Municipiul Suceavaa fost duminică gazda unui protest paşnic, al unui grup de aproximativ 200 de persoane, care au mărşăluit prin oraş, atât copii cât şi adulţii purtând cu ei pancarte care condamnă avortul, în toate formele sale. „Spune Nu avortului”, „Viaţa începe în momentul concepţiei”, „Avortul nu te face neînsărcinată, avortul te face mama unui copil mort”, „Anticoncepţionalele sunt avortive” sau „Să nu porţi centură de siguranţă este ilegal.

TÂRGOVIŞTE
Ascor, filiala Valahia și Asociația pro-vita Târgoviște, studenții Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, elevi ai seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de aur, medici , asistenți și credincioși s-au adunat sâmbătă, 22 martie 2014 pentru Marșul pentru Viață. „Naştera de copii reprezintă o mare binecuvântare de la Dumnezeu, iar avortul este o crimă“ 

TÂRGU JIU
Zeci de târgujieni au participat la „Marşul pentru viaţă!”organizat de Provita Gorj, A.S.C.O.R Tg Jiu si Vasiliada Tg Jiu, acesta fiind cel mai mare eveniment public pentru protejarea vieţii. În 2014, tema marşului a fost una despre adopţie, organizatorii subliniind că în ţara noastră nu există o cultură în acest sens. 

TÂRGU MUREŞ
A treia ediţie a marşului pentru viaţă a avut loc sâmbătă, 22 martie, la Târgu-Mureş, tema din acest an fiind „Să fim o voce pentru fără glas!”. Pe o vreme caldă, de primăvară, cu mult soare afară, dar şi în suflete, zeci de părinţi şi copii au militat împotriva avortului, acel păcat cu consecinţe dramatice pentru societatea noastră. Evenimentul a fost un bun prilej de a susţine familia tradiţională, solidă, sănătoasă şi prosperă.


 TULCEA
Circa 350 de persoane au participat duminică la „Marşul pentru viaţă”, aflat anul acesta la Tulcea la cea de-a doua ediţie. Evenimentul a fost organizat de Asociația Pro Vita, în parteneriat cu sprijinul Episcopiei Tulcea, ASCOR şi al Alianţei Familiilor din România, inițiatorii marşului dorind să atragă atenţia asupra dreptului la viaţă al copiilor încă de la concepţie, promovând în același timp adopția. „Pierzându-şi scopul, familia se destramă uşor, lucru confirmat de statisticile oficiale care arată că anul trecut au divorţat în România 35 de mii de familii”, a declarat profesorul Olimpia Popa, reprezentantul Pro Vita Tulcea.

A consemnat: Alexandra Bulla, Asociaţia Darul Vieţii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! ORICE mesaj incitator și provocator va fi șters.