joi, 3 martie 2011

De ce „Marşul pentru Viaţă”?

Timişoara, 26 martie 2011, orele 11.30
Cu tendinţele actuale de reducere a populaţiei României, în 2050 vor mai fi cca 16 milioane de locuitori în România, iar în 2100 – 8 milioane!
Aceasta înseamnă pierderea pe durată a întregului echilibru social-economic. În 2050 la 100 de persoane active vor reveni 145 persoane inactive de întreţinut – cu 29 mai mult decât în 2005! Demografii spun că majorarea sarcinii economice a cetăţeanului activ este fermă după 2015 (conform Institutului Naţional de Cercetări Economice, prof. univ. Dr. Vasile Gheţău).

Să nu ne aşteptăm ca în România viaţa să fie mai uşoară, ci dimpotrivă, ne vom apropia de un dezastru demografic fără precent, dacă nu luăm atitudine! Să fim conştienţi că  copiii şi nepoţii noştri nu vor mai avea viaţa pe care o ducem noi în România.

De aceea organizăm Marşul Vieţii în Timişoara! Mergem pentru apărarea vieţii, protejarea familiilor, încurajarea naşterilor, pentru redresarea spirituală, socială şi economică a României, pentru înflorirea valorilor creştine în societate şi în particular pentru încreştinarea lumii politice!
 
Data: sâmbătă, 26 martie 2011
(Orele 10.00 sfânta Liturghie arhierească pentru credincioşii catolici)
Ora 11.30 Discursuri de pe esplanada Bisericii Reginei Păcii şi a Unităţii
12.00 Marşul Vieţii în sunet de fanfară prin centrul Timişorii
Locul de pornire: Parcul Doina, str. Ghe. Doja nr.25A, zona Bălcescu, Timişoara

Update:
Preasfinţitul Alexandru Mesian, episcop de Lugoj, nu numai că şi-a anunţat participarea, dar a invitat împreună cu Asociaţia Darul Vieţii pe toţi episcopii catolici din România să participe la Marş. PS Crihalmeanu nu poate veni, dar va trimite pe Vicarul General al Eparhiei de Cluj Gherla să-l reprezinte.

Cei care sunt dispuşi să ajute la organizare, îi rugăm să ne contacteze! (trebuie împărţiţi fluturaşi, puse afişe, făcute anunţuri etc).Doar împreună ne putem face auziţi! Informaţii: tel. 0721-335704

Echipa de organizatori este formată din reprezentanţii mai multor biserici, comunităţi, ONG-uri şi instituţii creştine din Timişoara. Acţiunea se desfăşoară în spiritul Declaraţiei de la Timişoara  (lansata în primăvară 2010) şi de accea rugăm pe toţi semnatarii acesteia să se implice în mod special.

Date statistice aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! ORICE mesaj incitator și provocator va fi șters.