joi, 23 februarie 2012

Argumente


"Mulţi oameni nu văd ramificaţiile pe care controlul populaţiei şi avortul le au asupra societăţii. Astăzi, multe ţări occidentale au rate de fertilitate sub nivelul de înlocuire de 2,1 copii per femeie. Dacă aceste tendinţe nu vor fi făcute reversibile, aceste culturi, odată bogate şi vibrante, vor dispărea literalmente.

Japonia şi ţări europene deja experimentează fenomenul de "îmbătrânire a populaţiei". Pe măsură ce se nasc din ce în ce mai puţini copii, creşte vârsta medie a unei populaţii. Apoi vor fi mai puţini oameni la vârsta de muncă pentru a susţine economia unei naţiuni şi pentru a îngriji un număr crescând de bătrâni. Eventual societatea va dispărea în întregime, dar în general mai întâi se va confrunta cu probleme economice insurmontabile. Se miră cineva că Italia, Grecia şi Spania - ţările care reprezintă miezul crizei economice din Europa - au rate de fertilitate printre cele mai scăzute din lume?"
(Fragment din discursul lui Mario Rojas, Coordonator Regional HLI (Human Life International) pentru America Latină, avertizând continentul sud-american la "Congresul Internaţional pentru Adevăr şi pentru Viaţă" în Brazilia din noiembrie 2011 să evite greşelile pe care Europa le face la ora actuală)

...........
"Patru milioane de români mai puţin în două decenii este enorm. E cam cât am pierdut la Diktatul de la Viena. Există multe popoare pe glob care nici măcar nu numără patru milioane de oameni! Am pierdut un român din cinci!!! E o tragedie prin care poporul român nu a trecut niciodată până acum. Pierderile sunt inestimabile şi ele riscă să afecteze toate echilibrele noastre, de la piaţa forţei de muncă şi bugetele sociale până la puterea creativă a neamului nostru, dacă socotim că cei plecaţi aparţin generaţiilor tinere şi se selectează, mai ales, dintre cei mai curajoşi şi plini de iniţiativă."
(Economistul Varujan Vosganian)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! ORICE mesaj incitator și provocator va fi șters.