miercuri, 23 ianuarie 2013

Marșul Național pentru Viață 2013


Sâmbătă, 23 martie 2013
Orele 12.00

După ce anul trecut am fost martorii multiplicări, din partea lui Dumnezeu, a muncii noastre de organizare a Marșului pentru Viață (în total s-au aliat 19 orașe și 2 sate!), desigur că dorim și anul acesta să organizăm același eveniment, însă cu o mobilizare încă și mai consistentă.

Dacă clasa politică, alături de mass media, învățământ și multe alte instituții ignoră în mare măsură problematica natalității și a respectului pentru viață și familie, să ne luăm noi creștinii misiunea de discipoli ai lui Cristos în serios și să punem degetul pe rană. Am observat că prin fiecare acțiune de acest fel cresc ecourile și reacțiile. Hotărâtor este să fim uniți, să mobilizăm suficientă lume pentru a sublinia gravitatea problematicii.

Nevoia unei strategii naţionale în domeniul populaţiei având drept obiectiv redresarea natalităţii ar trebui să constituie o prioritate naţională în România. O astfel de strategie nu poate fi decât rezultatul unor iniţiative ale clasei politice, cu aportul esenţial al specialiştilor, susţinută de şcoală, biserica, mass-media, societatea civilă, sindicate, organizaţii neguvernamentale şi elaborată cu largă consultare directă a opiniei publice – spune cercetătorul demograf Vasile Ghețău în studiul său Declinul demografic.


Un om activ economic a susținut în 2005 – 1,16 persoane inactive economic iar în 2050 un angajat va susține 1,5 inactivi economic, conform aceluiași economist! Și panoplia urmărilor este vastă, greu previzibilă și greu de cântărit.

Să ne luăm răgazul pentru a reflecta la această evoluție îngrijorătoare și să ne punem toată priceperea în tragerea semnalului de alarmă spre folosul următoarei generații, a copiilor și nepoților noștri.
Iar co-organizarea simultană în toate județele din țară a Marșului pentru Viață este cea mai eficientă cale în acest moment de a ne face auziți.

Este specific culturilor în curs de dispariție faptul că ei nu o realizează, precum cântăreții de pe vasul Titanic în curs de scufundare – a spus Mons. Phillip Reilly la Congresul pro-life de Rugăciune din octombrie 2010 de la Roma.

În mai 2012, cind Francois Hollande a anuntat în Franța intentia socialistilor de a legaliza „căsătoriile” homosexuale, opinia publică sprijinea acest proiect cu o majoritate de 65%. Deci, adoptarea initiativei legislative parea asigurata. La sfarsitul anului insa, procentajul a scazut la 50% si inca e in scadere. Cum se explică aceasta? Prin activismul organizatiilor, instituțiilor, liderilor pro-familia! Și prin intervenția lui Dumnezeu, înainte de toate.

Mișcarea medicilor Europeni pentru Viață (European pro-life Doctors, EPLD) a publicat un studiu extrem de interesant, 2034 – Der Abschied vom Abendland (Adio Occident) de Max Eichenhain, cu o bibliografie de peste 20 de pagini, prin care se dezbate și demonstrează răsturnarea raportului etnic de cetățeni în Europa occidentală: musulmanii vor deveni majoritari peste doar 20 de ani! Motivul? Scăderea continuă a natalității europenilor. Asistăm la un suicid al națiunilor în Europa în urma răspândirii mentalității contraceptive și avortive!

Recent, s-au aliat până la un milion de oameni în Paris (13 ianuarie) pentru a demonstra împotriva căsătoriilor homosexuale; iar în Dublin, Irlanda, peste 30.000 au ieșit în stradă (19 ianuarie) pentru a solicita o legislație pentru apărarea vieții.

Cu convingerea că și noi avem ceva de spus în privința viitorului copiilor noștri și a României, mizăm pe oamenii de bunăcredință și inițiativă, pentru proclamarea cuvântului despre cauza apărării vieții umane; avem nevoie de anunțuri, predici pe tema pro-life în biserici, promovarea Marșului în media.

În acest sens, vă invităm să vă înscrieți pe grupul de discuție online împreună cu persoanele care vă/ne ajută în organizare pentru a continua discuția și a rămâne în contact până la desfășurarea evenimentului. 

Încredințez această inițiativă rugăciunilor dvs. și rog pe Atotputernicul Dumnezeu să vă binecuvânteze pe Dvs și comunitățile Dvs!

Al dumneavoastră în Cristos,
Pr. Ioan Chișărău, președintele Asociației Darul Vieții, Timișoara

Un comentariu:

Atenție! ORICE mesaj incitator și provocator va fi șters.