duminică, 24 martie 2013

Marşul pentru Viaţă la Bistriţa
Marşul pentru viaţă” a început sâmbătă la ora 11.00 din faţa Protopopiatului Ortodox Bistriţa cu rostirea rugăciunii „Tatăl nostru” şi cu un cuvânt de învăţătură din partea protopopului Bistriţei, preotul Alexandru Vidican, dar şi a preotului Marius Pintican, care conduce Asociaţia Filantropia.

„Scopul acestei manifestaţii este afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi totodată susţinerea familiei tradiţionale şi a valorilor acesteia, temelia unei vieţi solide şi sănătoase. Participăm la un marş al tăcerii fiindcă pancartele vorbesc de la sine”, a spus preotul Marius Pintican.

Pe pancartele purtate de tineri scria: „Mamă, îţi mulţumesc că exist”, „Avortul nu lasă îngeraşi pe pământ”, „Avortul opreşte o inimă, răneşte pe alta”, „Avortul opreşte o inimă care bate”, „50 de ani – 22 de milioane de avorturi”, „Copilul, dar de la Dumnezeu”, „Avortul ucide an de an 200.000 de copii” sau „România ocupă locul trei în Europa la numărul de avorturi”. Multe dintre ele erau purtate de copii din judeţ, foarte frumos îmbrăcaţi în costume populare, alţii de tineri în blugi.

Participanţii la marş, printre care s-au numărat şi preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, administratorul public al judeţului, Florin Moldovan, dar şi noul preşedinte al PSD Bistriţa, Alexandru Bria, au purtat în piept fundiţe albe primite de la organizatori.

Marşul s-a desfăşurat timp de o oră pe cele mai importante artere din oraş, manifestanţii fiind însoţiţi de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi ale Poliţiei Locale. Traseul a fost B-dul Gen. Grigore Bălan – Spitalul Judeţean – Str. 1 Decembrie – B-dul Republicii – B-dul Independenţei – Biserica „Sfânta Ana”.

Organizatorii acestui eveniment au fost Asociaţia Culturală Sfântul Pahomie din Gledin în frunte cu părintele Ioan Titieni, Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi din Bistriţa şi Asociaţia „Filantropia” filiala Bistriţa-Năsăud. Marşuri similare au avut loc şi în alte 28 de oraşe din ţară.

Sursă: Timponline.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! ORICE mesaj incitator și provocator va fi șters.